top
logo
Serbian English German
ANKETA

Muzika na Magic radiju je? ?
 

TRENUTNO ONLINE

Imamo 9 gostiju na mreži

STATISTIKA POSJETA

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas92
mod_vvisit_counterJuče410
mod_vvisit_counterOve sedmice92
mod_vvisit_counterProšla sedmica3176
mod_vvisit_counterOvaj mjesec1876
mod_vvisit_counterProšli mjesec15199
mod_vvisit_counterUkupno1726047
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

Milići : Podijeljeno 6300 sadnica lješnika,ruske džanarike u šljive PDF Štampa El. pošta
Napisao Sladjana Brajovic   
petak, 19 novembar 2021 13:27

altMilići - Opština Milići  je obezbijedila sadnice šljive, lješnika i ruske džanarike za oko 80 korisnika koji su izrazili interesovanje da se bave uzgojem ovih sorti. Dejan Golić samostalni stručni saradnik za poljoprivredu u opštini Milići kaže da je ukupno podijeljeno 6300 sadnica a za ove namjene, iz opštinskog budžeta izdvojeno je oko 30 000 KM.

"Ovo je još jedan projekat iz oblasti voćarstva.Podijelili smo 2300 sadnica lješnika, 500 sadnica džanarike i 3500 šljive. Korisnici su se prijavili prošle godine putem javnog poziva interesovanja" - kaže Golić.

alt

Korisnici koji su dobili sadnice kažu da je pomoć dobrodošla i vjeruju da će osim za lične potrebe, moći i na tržište da plasiraju određenu količinu.

alt

Ostoja Perišić iz Dubnice kaže da je dobio sadnice lješnika i ruske džanarike. "Čuo sam od drugih da su ove sadnice dobre. Dobio sam 50 komada" - kaže Ostoja.

alt

"Moj sin je pisao 100 komada lijeske, pa ako sve bude kako treba ići ćemo i na tržište. Do sad se nisam time bavio ali treba znati koliko raste, kakva je krošnja, koliki razmak treba da bude između sadnica i tako." - kaže Ratko Kandić.

alt

Dragan Simeunović iz Dervente uzgaja malinu a sada je dobio 50 komada lješnika koje će zasaditi na 1 dunumu. "Brat mi se bavi proizvodnjom lješnika i pokazao se dobro. Mislim da nije zahtjevan za obradu pa vidjećemo" - kaže Simeunović.


 
Baner

P R O M O

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

bottom
top
Radio Slobodna Evropa / Radio Liberty

bottom