top
logo
Serbian English German
ANKETA

Muzika na Magic radiju je? ?
 

TRENUTNO ONLINE

Imamo 18 gostiju na mreži

STATISTIKA POSJETA

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas97
mod_vvisit_counterJuče410
mod_vvisit_counterOve sedmice97
mod_vvisit_counterProšla sedmica3176
mod_vvisit_counterOvaj mjesec1881
mod_vvisit_counterProšli mjesec15199
mod_vvisit_counterUkupno1726052
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

Milići : Anđela Mišić i Anđelka Dragić upriličile koncert klasične gitare u Milićima PDF Štampa El. pošta
Napisao Sladjana Brajovic   
ponedeljak, 22 novembar 2021 10:14

altMilići - Prošle sedmice u čitaonici SŠC "Milutin Milanković" u Milićima, održan je koncert klasične gitare na kojem su nastupile Anđela Mišić iz Milića, učenica III razreda Srednje muzičke škole "Živorad Grbić" u Valjevu i Anđelka Dragić iz Valjeva, učenica Prvog razreda pomenute Srednje muzičke škole. Koncert je otvorila Anđelka Dragić, koja iza sebe ima zapažene rezultate na takmičenjima u Sloveniji i Zvorniku a osim gitare svira i klavir.

alt"Došla sam na ideju da Anđela i ja sviramo zajedno. Anđela je odabrala Miliće i sve organizovala. Ja sam ovde prvi put i zaista mi se dopada" - kaže Anđelka.

I tako je čitaonica milićkog SŠC-a, bila ispunjena zvucima klasične gitare, koje su kroz nekoliko kompozicija, pojedinačno ali i u duetu dočarale Anđelka i Anđela. Anđela Mišić ističe da je u organizaciji koncerta imala podršku rukovodstva SSC "Milutin Milanković" u MIlićima i dodaje da je broj publike bio ograničen zbog epidemiološke situacije.

alt

"Direktorka SŠC-a je bila jako zainteresovana da održimo koncert i hvala joj na tome. Ovdje je poseban osjećaj svirati, jer nastupam pred ljudima koje poznajem cijeli svoj život. Nadam se da se svidjelo publici i da ćemo uskoro ponoviti nešto slično" - kaže Anđela koja je na Međunarodnom online takmičenju "Guitar United Fest" , koje je održano u Istočnom Sarajevu krajem oktobra, osvojila je prvo mjesto.

alt

Profesor Dragan Nikolić koji predaje u OŠ "Vojin Komadina" u Zvorniku i Srednjoj muzičkoj školi “Živorad Grbić” u Valjevu kaže da je ponosan na Anđelu."Jesam, uvek sam ponosan. Anđela ima jedan vrlo lep muzički hod, koji je neočekivano dobar, tako da ako nastavi da se bavi ovim intenziitetom, ona će postati neko, ko će biti poznat u svetu muzike kojom se bavimo" - kaže profesor Nikolić.

Koncert klasične gitare u Milićima je bio zatvorenog tipa, zbog epidemiološke situacije, a priliku da uživaju u izvođenju kompozicija na klasičnoj gitari, imalo je oko 40 prisutnih.

Nevena Vidović, učenica III razreda srednje škole u Milićima kaže da joj je drago što je imala priliku da prisustvuje koncertu. "Drago mi je što naša škola i lokalna zajednica podržavaju ovakve događaje i što imamo Anđelu, koja nastupajući na takmičenjima, može u "kulturnom svjetlu" da predstavi i sebe i našu opštinu" - kaže Nevena.

alt

Marko Durić, takođe učenik III razreda, SŠC "Milutin Milanković" u Milićima kaže da je prvi put bio na koncertu Anđele Mišić. "Uživao sam u koncertu. Ponosan sam na Anđelu i drago mi je što smo imali priliku da čujemo i njenu drugaricu iz škole i bilo bi dobro da bude još ovakvih koncerata" - kaže Marko koji se bavi pisanjem poezije i u bliskoj budućnosti planira da svoje stihove govori uz zvuke gitare. "Već smo planirali da to uradimo kada sam imao promociju svoje prve knjige,nismo uspjeli zbog obaveza da se uskladimo, ali vjerujem da će biti prilike da Anđela i ja nastupimo zajedno" - kaže Durić.

Koncertu u Milićima prisustvovao je i načelnik opštine Milići Marko Savić. "Veliko je bilo nadahnuće i zadovoljstvo prisustvovati ovom koncertu. Čestitam Anđeli, kako na nastupu u Milićima, tako i na nedavno održanom takmičenju u Istočnom Sarajevu.Takođe čestitao bih i njenom profesoru koji je pripremio ali i njenim roditeljima bez čije podrške svakako ne bi mogla nizati uspjehe.Anđela je možda najbolji primjer da se iz jednog malog mjesta, u kojem klasična gitara i nije tradicija, može napraviti odličan rezultat i ovakvi mladi ljudi su najbolji ambasadori Milića" - kaže načelnik opštine Milići Marko Savić.

Nakon Milića, Anđela Mišić i Anđelja Dragić nastupile su u Valjevskoj gimnaziji, a početkom decembra Anđela će učestvovati na takmičenju "Vart" koje se održava u Valjevu.


Poslednje ažurirano ponedeljak, 22 novembar 2021 10:15
 
Baner

P R O M O

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

bottom
top
Radio Slobodna Evropa / Radio Liberty

bottom