top
logo
Serbian English German
ANKETA

Muzika na Magic radiju je? ?
 

TRENUTNO ONLINE

Imamo 15 gostiju na mreži

STATISTIKA POSJETA

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas8
mod_vvisit_counterJuče599
mod_vvisit_counterOve sedmice1069
mod_vvisit_counterProšla sedmica3102
mod_vvisit_counterOvaj mjesec8318
mod_vvisit_counterProšli mjesec13911
mod_vvisit_counterUkupno1746400
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

"UZ KAFU SA PSIHOLOGOM" - Nasilje u porodici PDF Štampa El. pošta
Napisao Sladjana Brajovic   
petak, 26 novembar 2021 07:08

altUz podršku Misije OSCE-a u BiH, radio „MAGIC“ je realizovao emisiju: „UZ KAFU sa psihologom“ u kojoj smo govorili o temi “Nasilje u porodici“ !

O pomenutoj temi – UZ KAFU - razgovaramo sa psihologinjom Miladom Kandić, koja je zaposlena u Centru za mentalno zdravlje Vlasenica, koji pokriva i opštine Milići i Šekovići.

Naše sagovornice su i Mara Đurić direktorica Centra za socijalni rad Vlaseniaca i Maja Kovačević koordinator rada Plavog telefona pri udruženju "Nova generacija".

U emisiji smo predstavili i aktivnos Savjeta učenika SŠC "Milutin Milanković" Milići.

Poštujući epidemiološke mjere, emisija je snimljena.

Pitanja ili Vaša iskustva, poštovani slušaoci, šaljite nam u inbox FB grupe RADIO MAGIC ili na mejl : Ova adresa el. pošte zaštićena je od spam napada, treba omogućiti JavaSkript da biste je videli m, odgovore ćete dobiti u sledećem izdanju emisije "UZ KAFU SA PSIHOLOGOM" !

„SVI IMAMO MENTALNO ZDRAVLJE“

-zato naučimo kako da ga zaštitimo-

Povod za temu bio je 25.novembar, datum, kada se širom svijeta obilježava Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama. Prvi put je ustanovljen 25. novembra 1981. godine u Bogoti, u znak sećanja na sestre Mirabel koje su brutalno ubijene u Dominikanskoj Republici 1960. godine.Datum su prihvatile Ujedinjene nacije 1990. godine, kada je službeno potvrđen kao “međunarodni dan eliminacije nasilja nad ženama”.

Na taj dan Ujedinjene nacije, vlade i humanitarne organizacije širom svijeta pozivaju sve društvene aktere da se uključe u aktivnost čiji je cilj da se spreči nasilje nad ženama.

Postoje razni oblici nasilja, uključujući tjelesno, psihičko, polno i ekonomsko nasilje, a procjenjuje se da svaka treća žena u svijetu trpi neki oblik nasilja i to najčešće od osobe iz svoje najbliže okoline, najčešće partnera.

Prema podacima Svjetske zdravstvene organizacije, 38 % ubistava  žena su počinili njihovi partneri. Nasilje nad ženama je prepoznato kao globalni javnozdravstveni problem, te se o njemu posljednjih godina provode brojna istraživanja, a značajni napori se ulažu i u prevenciju.

Međunarodnim danom borbe protiv nasilja nad ženama  nastoji se se podići svijest i senzibilizirati javnost na ovaj problem kao oblik neprihvatljivog društvenog ponašanja. O problemu nasilja nad ženama treba javno govoriti, a društvo i institucije koje se bave ovim problemom treba potaknuti na međusobnu bolju suradnju i aktivnosti da bi svima osigurali život bez nasilja i diskriminacije. 

 
Baner

P R O M O

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

bottom
top
Radio Slobodna Evropa / Radio Liberty

bottom