top
logo
Serbian English German
ANKETA

Muzika na Magic radiju je? ?
 

TRENUTNO ONLINE

Imamo 10 gostiju na mreži

STATISTIKA POSJETA

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas32
mod_vvisit_counterJuče599
mod_vvisit_counterOve sedmice1093
mod_vvisit_counterProšla sedmica3102
mod_vvisit_counterOvaj mjesec8342
mod_vvisit_counterProšli mjesec13911
mod_vvisit_counterUkupno1746424
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

Bratunac : Otvoren granični prelaz i most "Bratoljub" PDF Štampa El. pošta
Napisao Sladjana Brajovic   
ponedeljak, 29 novembar 2021 09:43

altBratunac - Novoizgrađeni most "Bratoljub", između Bratunca i LJubovije, zajednički granični prelaz i carinski terminal BiH i Srbije zvanično su u funkciji. Most i granični prelaz svečano su otvorili ministar komunikacija i transporta u Savjetu ministara Vojin Mitrović i ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin.Otvaranju je prisustvovao predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković, ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač, predstavnici opština srednjeg Podrinja, političkog, privrednog i kulturnog života i veliki broj građana.

Ministar transporta i komunikacije u Savjetu ministara Vojin Mitrović istakao je prilikom otvaranja mosta "Bratoljub", da je ovo najbolji primjer da je moguće realizovati sve projekte koji su interesu naroda Srbije i BiH.

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin istakao je na otvaranju mosta "Bratoljub" da nema opravdanja da se među ljudima prave granice, da nema opravdanja što se čekalo šest godina da se pređe preko ovog mosta i da se na bolje promijeni život građana sa obje strane Drine i šire.

Premijer Republike Srpske Radovan Višković je u obraćanju na svečanom otvaranju istakao da je u momentu kada je dogovorana izgradnja ovog objekta kod Bratunca vizija bila da sa obje strane budu izgrađene slobodne zone, da se tu grade objekti i zaposle ljudi koji tu treba da rade i opstanu.On je u ime institucija Republike Srpske zahvalio predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću ide za podršku i mogućnost da Srbija izgradi jedan ovakav most.


Načelnik opštine Bratunac Srđan Rankić, u obraćanju je izjavio  : "Preko ovog mosta će brže, bolje i sigurnije stići brat do brata, poslovni partner do poslovnog partnera, roba do kupca i putnik do kuće" rekao je Rankić i izrazio u ime građana i u svoje lično ime, najiskreniju zahvalnost svim graditeljima. On je ocijenio da posebna zahvalnost pripada bratskoj Srbiji i predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću koji je pružio svesrdnu podršku Republici Srpskoj i opštini Bratunac.


Predsjednik opštine Ljubovija Milan Janković  istakao je u zvaničnom obraćanju prisutnima da je današnji dan veliki za opštine Ljubovija i Bratunac, kompletno srednje Podrinje, Republiku Srpsku, Srbiju i BiH. "Ova divna građevina će nas godinama spajati i pomoći da se ekonomski razvijamo i da budemo bliži jedni drugima, te da ostvarimo petnaestogodišnji san o spajanju dvije obale rijeke Drine" - rekao je Janković ističući da će most „Bratoljub“ biti najveći „u srcima svih nas i da će nas uspešno spajati i bratimiti“.

altIzgradnja "Bratoljuba", čija je dužina 227 metara, trajala je od oktobra 2015. do maja 2017. godine i koštala je 13 miliona evra. Radove je u cjelosti finansirala država Srbija. Vlada Republike Srpske finansirala je izgradnju pristupnog puta do graničnog prelaza kod "Bratoljuba".

Novi granični prelaz biće zajednička lokacija carinskih i policijskih organa BiH i Srbije, prvi takve vrste u regionu.

Ovo će biti međunarodni granični prelaz prvog reda za dozvoljen promet robe koja podliježe inspekcijskom nadzoru.

Prelaz ima tri ulazne i tri izlazne trake, te traku za bicikliste.

 
Baner

P R O M O

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

bottom
top
Radio Slobodna Evropa / Radio Liberty

bottom