top
logo
Serbian English German
ANKETA

Muzika na Magic radiju je? ?
 

TRENUTNO ONLINE

Imamo 18 gostiju na mreži

STATISTIKA POSJETA

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas9
mod_vvisit_counterJuče599
mod_vvisit_counterOve sedmice1070
mod_vvisit_counterProšla sedmica3102
mod_vvisit_counterOvaj mjesec8319
mod_vvisit_counterProšli mjesec13911
mod_vvisit_counterUkupno1746401
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

Milići : Realizovan projekat uređenja školskog stepeništa PDF Štampa El. pošta
Napisao Sladjana Brajovic   
ponedeljak, 29 novembar 2021 11:49

altMilići - Tokom 10 mjeseci ove godine na području opštine Milići, registrovane su 23 saobraćajne nezgode što je za 10 manje nego prpošle godine u istom periodu – rečeno je na sastanku Savjeta za bezbjednost saobraćaja opštine Milići na kome je prezentovano stanje bezbjednosti u oblasti saobraćaja i projekat uređenja školskog stepeništa. Sastanku je prisustvovao zamjenik direktora Agencije za bezbjednost saobraćaja RS Milija Radović koji je rekao da je saradnja Agencije sa opštinom Milići na zavidnom nivou.

alt

"Ta saradnja dugo traje i urađeno je puno projekata u cilju smanjenja saobraćajnih nesreća i povećanja nivoa bezbjednosti na području opštine.U tom smjeru smo sufinansirali uređenje stepeništa OŠ "Aleksa Jakšić" sa nekih 7000 KM , od ukupno 21 600 KM kolika je vrijednost projekta,a opština Milići je izdvojila preostali dio. Osim što smo se na terenu uvjerili u realizaciji projekta, danas smo donijeli za prvačiće bukvar i slikovnicu "Pažljivko" koje smo na poklon dobili od Republike Srbije da djeca uče o bezbjednosti u saobraćaju" - izjavio je Radović i pohvaliio opštinu Milići da ima najdetaljnije izvještaje koje šalje Agenciji za bezbjednost saobraćaja RS.

alt

Načelnik opštine Milići Marko Savić kaže da je u cilju stvaranja bolje bezbjednosti u saobraćaju, realizovano nekoliko projekata u saradnji sa Agencijom za bezbjednost saobraća RS. "To su kružni tok, postavljanje radara u ulici Cara Dušana i na Dubničkom Mostu, donacija razvalnog alata Teritorijalnoj vatrogasnoj jedinici Milići. Planiramo još da ogradimo škosko dvorište" - kaže načelnik Savić i napominjeda je do sada opština Milići, ulaganjem u putnu infrastrukturu asfaltirala više od 35 km puteva i rekonstruisala nekoliko ulica u gradskom području, te da je uz pomoć Vlade RS, rekonstrukcija magistralnog puta Drinjača-Vlasenica, značajano unaprijedila bezjednost saobraćaja. "Ostalo je da se na pomenutom magistralnom putu još isprave dvije krivine i još neki manji nedostaci" - izjavio je načelnik Savić.

alt

Zamjenik direktora Agencije za bezbjednost saobraćaja RS Milija Radović napomenuo je da je tokom 10 mjeseci ove godine na području RS 87 lica izgubilo život. Tokom ovog mjeseca 4 osobe su smrtno stradale a u oktobru  12 poginulih. "Ne možemo biti zadovoljni ali imamo pozitivan trend u pogledu smanjenja broja poginulih i teško povrijeđenih u saobraćajnim nesrećama i nadam se da će taj broj iz godine u godinu biti manji" - naglasio je Radović.

Službenik u opštini Milići za saradnju sa Agencijom za bezbjednost saobraćaja RS, Majo Jerković kaže da je u proteklom periodu izdato 100 prekršajnih naloga od strane komunalne policije za nepropsino parkinje na području opštine Milići. 
Baner

P R O M O

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

bottom
top
Radio Slobodna Evropa / Radio Liberty

bottom