top
logo
Serbian English German
ANKETA

Muzika na Magic radiju je? ?
 

TRENUTNO ONLINE

Imamo 10 gostiju na mreži

STATISTIKA POSJETA

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas7
mod_vvisit_counterJuče599
mod_vvisit_counterOve sedmice1068
mod_vvisit_counterProšla sedmica3102
mod_vvisit_counterOvaj mjesec8317
mod_vvisit_counterProšli mjesec13911
mod_vvisit_counterUkupno1746399
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

Srebrenica : Vrtić "Poletarac" prijatelj zdrave ishrane PDF Štampa El. pošta
Napisao Sladjana Brajovic   
ponedeljak, 06 decembar 2021 12:43

altSrebrenica - Dječiji vrtić “Poletarac” iz Srebrenice dio je programa “Predškolska ustanova prijatelj zdrave ishrane” (PUPPI) koji realizuju Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite RS, Ministarstvo prosvjete i kulture RS i JZU Institut za javno zdravstvo uz podršku UNICEF-a BiH. O realizaciji programa I drugim aktivnostima vrtića "Poletarac" u Srebrenici, razgovarali smo sa direktroicom vrtića Tifom Efendić.

alt"JU Dječiji vrtić "Poletarac", uključena je u Program od 2016. godine i prošli smo razne aktivnosti koje su zahtjevale da se prilagodimo novim standardima i navikama,sve za dobrobit djece. Prošlog mjeseca našu ustanovu su posjetili predstavnici Ministarstava i Instituta i na dobrom smo putu,d a dobijemo certifikat “Prijatelji pravilne ishrane”, nadamo se da ćemo postati druga ustanova koja će dobiti taj certifikat” – kaže direktorica Efendić.

altNa putu ka certifikatu, osoblje vrtića se trudi da zadovolji neophodne standarde – napominje Efendić.

“Vodimo računa da se našoj djeci serviraju zdravi I kvalitetni obroci. Pored toga naši mališani imaju priliku da učestvuju u izradi jelovnika i pripremi hrane koja im je servirana na tanjiru. Ovom prilikom želim da se zahvalim direktoru SŠC u Srebrenici koji nam je ustupio plastenik u kojem uzgajamo povrće za naše mališane.Takođe, rasadanik “Nešković” nam je donirao određene količine svojih proizvoda “.

altOsim ovog programa u "Poletarcu" realizuju različite aktivnosti poput posjeta ustanovama I institucijama a obilježeni su i svi važni datumi .“Naši vaspitači se trude da djeci priušte kvalitetan program jer mala smo sredina i nemamo puno mogućnosti, ali kreativnost naših vaspitača to nadomjesti” - napominje direktorica Efendić i dodaje da trenutno pripremaju priredbu za Novu godinu i novogodišnje čestitke.

Takođe, dječiji vrtić “Poletarac” iz Srebrenice realizovaće sledeće godine Pripremni program u godini pred polazak u školu. U Program će biti uključeno 40 djece koja nisu bila obuhvaćena ni jednim oblikom predškolskog vaspitanja i obrazovanja kaže direktorica Efendić.

altDječiji vrtić "Poletarac" u Srebrenici pohađa 120 djece, dok je u igraonicu u Skelanima, koja je smještena u objekat OŠ "Kosta Todorović", uključeno 14 djece različitih uzrasnih grupa.


Poslednje ažurirano ponedeljak, 06 decembar 2021 12:48
 
Baner

P R O M O

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

bottom
top
Radio Slobodna Evropa / Radio Liberty

bottom