top
logo
Serbian English German
ANKETA

Muzika na Magic radiju je? ?
 

TRENUTNO ONLINE

Imamo 132 gostiju na mreži

STATISTIKA POSJETA

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas40
mod_vvisit_counterJuče599
mod_vvisit_counterOve sedmice1101
mod_vvisit_counterProšla sedmica3102
mod_vvisit_counterOvaj mjesec8350
mod_vvisit_counterProšli mjesec13911
mod_vvisit_counterUkupno1746432
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

Vlasenica : Članice UŽ "Podrinje" dobile mehanizaciju - podrška Kantona Sarajevo i opštine Vlasenica PDF Štampa El. pošta
Napisao Sladjana Brajovic   
petak, 31 decembar 2021 09:32

altVlasenica - U okviru projekta "Ekonomsko osnaženje žena u poljoprivrednoj proizvodnji na području opštine Vlasenica", koji finansiraju kabinet premijera Kantona Sarajevo, opština Vlasenica i korisnice, podijeljena je poljoprivredna mehanizacija za 20 žena članica Udurženja žena "Podrinje" Vlasenica.

Kroz projekat su podržane žene povratnice, žene iz kategorije izbjeglih i raseljenih lica, samohrane majke i socijalno ugrožena lica. Podrška se ogleda u nabavci 7 motornih kopačica, 7 trimera i 6 prskalica/atomizera - kaže Olivera Stanišić članica UŽ "Podrinje" Vlasenica.

alt"Vrijednost projekta je 13 500 KM s tim što Kanton Sarajevo finansira 8400 KM , 3000 KM opština Vlasenica a ostalo korisnice sa svojim učešćem. Kroz projekat je podržano 20 žena koje su izrazile potrebu za nabavkom ove mehanizacije, tako da smo podijele 7 trimera, 7 motornih kopačica i 6 prskalica/atomizera" - kaže Olivera Stanišić članica UŽ "Podrinje.

Žene koje su dobile mehanizaciju zahvalile su se Kantonu Sarajevo, opštini Vlasenica i UŽ "Podrinje", što su im omogućili da nabavkom mehanizacije pod povoljnim uslovima, olakšaju poslove koje obavljaju.

Đulsa Redžić iz sela Džemat u opštini Vlasenici, kroz projekat je dobila trimer. "Imamo dvije, tri njive koje ne možemo da očistimo od ostrige. Brat i ja krčili ali ne može da se očisti. Sad će mi ovaj trimer dobro doći da ošišamo ostrigu da možemo da napasamo ovce " - kaže Đulsa.

altI Bedra Hodžić iz vlaseničkog naselja Drum, dobila je trimer. "Puno će mi značiti ovaj trimer da mogu pokositi imanje. Do sada sam plaćala a meni kao penzionerki, svaki dinar je bitan. Za nabavku ovog trimera izdvojila sam 70 KM "- kaže Bedra.

altMeliha Džindo iz Vlasenice godinu dana je članica UŽ "Podrinje" Vlasenica, kaže da je raduje što je za kratko vrijeme dobila podršku. "Izdvojili smo 180 KM za nabavku ove kopačice. Imamo farmu magaraca i veliki voćnjak, tako da će nam kopačica mnogo značiti u daljem radu i razvoju našeg domaćinstva" - kaže Meliha.

altPodjelom mehanizacijje korisnicama, projekat "Ekonomsko osnaženje žena u poljoprivrednoj proizvodnji na području opštine Vlasenica", je završen a kroz projekat je, osim nabavke mehanizacije, održano i predavanje na temu "Održiva proizvodnja u poljoprivredi na području opštine Vlasenica" polovinom novembra, koje su održale Sanja Stjepanović i Tanja Erdelić iz Odjeljenja za privredu i društvene djelatnosti opštine Vlasenica.

 
Baner

P R O M O

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

bottom
top
Radio Slobodna Evropa / Radio Liberty

bottom