top
logo
Serbian English German
ANKETA

Muzika na Magic radiju je? ?
 

TRENUTNO ONLINE

Imamo 13 gostiju na mreži

STATISTIKA POSJETA

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas17
mod_vvisit_counterJuče599
mod_vvisit_counterOve sedmice1078
mod_vvisit_counterProšla sedmica3102
mod_vvisit_counterOvaj mjesec8327
mod_vvisit_counterProšli mjesec13911
mod_vvisit_counterUkupno1746409
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

Milići : 38 porodica dobilo pakete pomoći i božićne pečenice PDF Štampa El. pošta
Napisao Sladjana Brajovic   
sreda, 05 januar 2022 12:33

altMilići - Crkvena opština Milići je i ove godine organizovala humanitarnu akciju u kojoj su prikupljeni higijenski i prehrambeni artikli, kao i božićne pečenice. Uz pomoć građana, opštine Milići i privrednika, 38 porodica koje su u stanju socijalne potrebe, obradovano je ovim božićnim poklonima – kaže protojerej stavrofor Ljubiša Vujičić.

"Imamo spiskove 48 parohijana koji su priložili novac za pečenice od 5 KM do 150 KM. Takođe, veliku pomoć smo dobili od opštine Milići, premijera RS Radovana Viškovića, kompanije "Boksit", preduzeća "Gramel" i AD "Komunalno" Milići. Građani su takođe prilagali namirnice u akciji koju smo proveli zajedno sa trgovinskim radnjama, oni su mogli da kupe šta su htjeli i da to ostave u paket. Posebno smo vodili računa da ovu pomoć dobiju parohijani koji zaista nemaju, jer Božić je praznik rađanja, ljubavi i sreće a ovom pomoći mi smo usrećili one koji nemaju i omogućili da i oni imaju bogatu božićnu trpezu. Hval svima koji su pomogli " - kaže protojerej-stavrofor Ljubiša Vujičić.

alt

Božićnim poklonom ali i novogodišnjim paketićima obradovana je devetočlana porodica Stanišić iz Dervente. Zoran Stanišić kaže da mu ova pomoć svakog Božića puno znači i donosi radpost u kuću. "Naravno da znači. Svaka pomoć je dobrodošla. Paket je prilično bogat, hvala svima koji su pomogli. Ja radim, supruga ne radi jer ima puno posla oko sedmoro djece" - kaže Zoran.

alt

Najmlađi član porodice Stanišić ima godinu i tri mjeseca a sa Zoranom su po božićni poklon došla dva starija sina. Dvanaestogodišnji Danijel obradovao se novogodišnjem paketiću jer voli slatkiše. "Dobio sam već dva paketića i sretan sam što sam ponovo dobio paketić" kaže Danijel.

Borka Lukić živi sama a penzija od 200 KM nije dovoljna. "Dok platim kiriju, obaveze... ova pomoć mi je dobrodošla. Hvala našem popi, šta drugo da kažem" - poručuje Borka.

alt

Nakon smrti sina Cvijetina, Nada Marinković brine o dvoje unučića. "Živim od socijalne pomoći tako da nam ova pomoć znači. Hvala svima što daju. Kupila sam djeci i kućicu, pa ćemo ako Bog da uz pomoć dobrih ljudi da je i opremimo" - kaže Nada.

Podjela paketa pomoći i božićnih pečenica organizovana je u Svetosavskom domu u prisustvu načelnika opštine Milići Marka Savića, a onima koji nisu mogli da dođu, pomoć je dostavljena na kućnu adresu. Načelnik Savić kaže da je opština iz budžeta za humanitarnu akciju i događaje koji će biti upriličeni povodom Božića izdvojila 4000 KM.

"Od toga smo milićkoj parohiji uplatili 2500 KM a 1500 KM prema jeremićkoj parohiji. Pomenuću da je i kabinet premijera RS sa 2000 KM pomogao akciju. Takođe, u saradnji sa Centrom za socijalni rad podijelili smo negdje oko 60 paketa hrane osobama koje se nalaze u stanju socijalne potrebe i podijeljeno je oko 70 novogodišnjih paketića djeci " - kaže načelnik Savić.

Juče su podijeljeni i novogodišnji paketići djeci sa poteškoćama u razvoju na području opštine Milići a novogodišnji paketići, kako je najavio protojerej-stavrofor Ljubiša Vujičić, biće dijeljeni i na Badnje veče, u hramovima u Milićima, Derventi i Vukšić Polju, djeci do V razreda koja budu došla u crkvu.

Novogodišnje paketiće za djecu sa poteškoćama u razvoju obezbijedili su : Bojan Crnogorac (40) , Miloš Lalović (10) i Avdija Jašić (10).
Novogodišnje paketiće,koji će biti podijeljeni na Badnje veče, u hramovima u Milićima, Derventi i Vukšić Polju, djeci do V razreda, 360 paketića, obezbijedilo je Drina osiguranje.

Slatkiše, koje će djeca takođe dobiti na Badnje veče, obezbijedili su Veljko Tešić, Aleksandar Madžarević, Milivoje Petrović i Jovica Lalović.


 
Baner

P R O M O

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

bottom
top
Radio Slobodna Evropa / Radio Liberty

bottom