top
logo
Serbian English German
ANKETA

Muzika na Magic radiju je? ?
 

TRENUTNO ONLINE

Imamo 26 gostiju na mreži

STATISTIKA POSJETA

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas232
mod_vvisit_counterJuče611
mod_vvisit_counterOve sedmice232
mod_vvisit_counterProšla sedmica5184
mod_vvisit_counterOvaj mjesec843
mod_vvisit_counterProšli mjesec26509
mod_vvisit_counterUkupno1924219
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

Milići : Preko Zavoda za zapošljavanje 76 osoba iz opštine Milići dobilo posao PDF Štampa El. pošta
Napisao Sladjana Brajovic   
četvrtak, 04 avgust 2022 12:24

altMilići - Preko programa Zavoda za zapošljavanje RS, 76 osoba sa područja opštine Milići dobiće posao a Zavod će za te namjene izdvojiti oko 500 000 KM. Ugovore sa korisnicima programa "Zajedno do posla" i pripravnicima danas su potpisali direktor Zavoda za zapošljavanje RS Miroslav Vujičić i načelnik opštine Milići Marko Savić.

alt„Želim da se zahvalim gospodinu Miroslavu Vujičiću što je izdvojio vrijeme da dođe danas u Miliće. Kroz ove Programe ostvaren je značajan broj radnih mjesta u opštini Milići. Ovo je zaista velika pomoć za sve ljude u opštini Milići i još jednom moja velika zahvalnost gospodinu Vujičiću“ – kaže načelnik Savić.

Direktor Zavoda za zapošljavanje RS Miroslav Vujičić kaže da je praktično nakon realizacije ovih Programa, 10 % od ukupnog broja evidentiranih na Birou Zavoda za zapošljavanje u Milićima dobilo posao.

alt„Ovo je zajednički uspjeh svih nas. Kroz program „Zajedno do posla“ zbrinuli smo 22 demobilisana borca iz opštine Milići, dva nisu prošla jer su ranije koristila sredstva. Zatim, poptisali smo ugovore sa pripravnicima, gdje nam je bitan saradnik opština jer zajedno dijelimo troškove – 70 % Zavod a 30% opština. Pored ovoga imamo još Program koji je namijenjen isključivo privredi. Imali smo nekih 17 zahtjeva za 43 radna lica za privredu u opštini Milići. Ako pogledamo broj evidentiranih nezaposlenih na Birou u Milićima kroz programe smo zaspolili 10% od ukupnog broja evidentiranih“ – kaže Vujičić i dodaje da se generalno tržište rada u RS oporavlja zahvaljujući projektima Zavoda a i ekonomska situacija se značajno popravila u odnsou na periodu od prije dvije godine iz doba korone.

Milorad Gligorović demobilisani borac korisnik programa kaže da će sredstva na koja je aplicirao iskoristiti da proširi proizvodnju.

alt„Pokušavam se baviti otkupom srijemuže, bilja, šumskih plodova... Inače bavim se drvnim sortimetima.Sredstva od 10 000 KM dobijam za pokretanje djelatnosti, godinu dana moram biti u radnom odnosu i nadam se da ću proširiti proizvodnju“ – kaže Milorad.

Dragana Božičić diplomirani geograf od 2014.godine čeka priliku da odradi pripravnički staž u struci.

"Studirala sam u Banjaluci na Prirodno-matematičkom fakultetu. Diplomirala sam 2014.godine i od tada sam radila neke poslove koji nemaju veze sa strukom, tako da mi je veliko zadovoljstvo što sam dobila priliku da odradim pripravnički staž u opštinskoj upravi Milći“ – kaže Dragana.

alt

Mogućnost da obavi pripravnički staž dobio je i Slađan Mitrović diplomirani geolog.

„1998. sam godište. Diplomirao sam 2021.godine na Rudarsko-geološkom fakultetu u Beogradu, tako da na posao ne čekam dugo i smatram da mi je ovo jedna velika odskočna daska za dalji rad i usavršavanje a kasnije očekujem i posao u struci“ – kaže Slađan.


Poslednje ažurirano četvrtak, 04 avgust 2022 12:27
 
Baner

P R O M O

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

bottom
top
Radio Slobodna Evropa / Radio Liberty

bottom