top
logo
Serbian English German
ANKETA

Muzika na Magic radiju je? ?
 

TRENUTNO ONLINE

Imamo 10 gostiju na mreži

STATISTIKA POSJETA

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas206
mod_vvisit_counterJuče611
mod_vvisit_counterOve sedmice206
mod_vvisit_counterProšla sedmica5184
mod_vvisit_counterOvaj mjesec817
mod_vvisit_counterProšli mjesec26509
mod_vvisit_counterUkupno1924193
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

Vlasenica : Radovi na lokalnoj putnoj infrastrukturi u punom zamahu PDF Štampa El. pošta
Napisao Sladjana Brajovic   
petak, 05 avgust 2022 09:55

altVlasenica - Radovi na putnoj infrastrukturi na području opštine Vlasenica nastavljeni su ovih dana. Radi se na uređenju puta od mosta u Jevtićima do Grabovice, dužine 1km a u narednom periodu biće asfaltirana dionica puta Luke-Klještani u dužini preko 1km. Načelnik opštine Vlasenica Miroslav Kraljević, sa saradnicima je obišao aktivna radilišta i istakao da opština Vlasenica ulaže velike napore kako bi započeti infrastrukturni radovi bili privedeni kraju.

alt“Obišli smo radilišta na prostoru opštine Vlasenica. Ono što je bitno napomenuti je da smo proteklih 7 dana započeli radove na lokalitetu Luke–Klještani, zemljani radovi su urađeni, a do kraja sledeće sedmice se očekuje asfaltiranje ovog puta. Mislim da smo na ovaj način riješili ključno pitanje stanovništva koje živi na rubnom području opštine Vlasenica prema Federaciji BiH. Drugo radilište, Jevtići-Grabovica. Plan je da se izvrši rekonstrukcija putne infrastruktre gdje ćemo put, koji je prilično devastiran, potpuno rekonstruisati I asfaltirati. Na ovom pravcu ćemo raditi i sanaciju svih postojećih udarih rupa prema kućama Stanića I Mitra Munjića.Takođe, ćemo na lokalitetu u Grabovici na još dvije lokacije raditi asfaltiranje a zatim se prebacujemo na Mišare, Dragasevac, idemo prema Rači, Cvijetnju i Jasenu. Pored toga radićemo i prema Rudištima, Cikotskoj Rijeci, Gradini, na ulazu u Vlasenicu, ulice u samom gradu, putni pravac Vlasenica-Tugovo-Odžak. U Slavnić Polju radimo most a kasnije i put prema groblju. Potpisali smo sporazum sa Putevima RS o izgradnji puta Donji Zalukovik-Pajići-Rogosija. Takođe ćemo raditi put prema Tikvarićima, Nikolićima, Bakićima i Cerskoj. Radovi za sada idu zadovoljavajućom dinamikom I ako sve bude teklo prema planu biće urađeno oko 15km puteva do kraja ove godine" - izjavio je načelnik Kraljević.

Kraljević je podsjetio da je cilj omogućiti građanima što brži put do sela, do njihovih imanja a dobra putna infrastruktura preduslov je za to.

"Činjenica je da se Igrišta rade u punom kapacitetu i da će kad Centar počne sa radom, potraživati domaću hranu, proizvedenu na našim imanjima, mi želimo da uradimo infrastrukturu, kako bi se ljudi vraćali na selo, da od svog rada žive. Mogu reći da opština Vlasenica ima dobar pravac kretanja u tom smjeru i da je proizvodnja hrane ono što je budućnost, a selo nam to omogućava" - kaže načelnik opštine Vlasenica Miroslav Kraljević.

Modernizacija putne infrastrukture na području opštine Vlasenica radi se zahvaljujući sredstvima Vlade RS.


Poslednje ažurirano petak, 05 avgust 2022 10:21
 
Baner

P R O M O

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

bottom
top
Radio Slobodna Evropa / Radio Liberty

bottom